chiakrem

Chiapudding er en favoritt blant mange. Mange lager den med melk, men jeg elsker denne varianten som er tykk og god og minner nesten litt om riskrem. Nam!

 

Tips: 

  • Lag gjerne en stor porsjon når du først lager. Så har du chiapudding klart i kjøleskapet når du har lyst på.

  • Topping kan varieres etter sesong og hva du lyster.

  • Jeg synes yoghurt basert på kokosmelk har perfekt konsistens og gir meg god metthetsfølelse. Dessuten er det perfekt hvis du ikke tåler melk eller laktose. Prøv deg frem og finn din favoritt. 

  • Er du vant til søt mat så trenger du nok litt flytende honning over, i hvertfall i starten.

Ingredienser
  • 5 ss yoghurt naturell

  • 2 ss chiafrø

  • vaniljepulver

  • (flyende akaciehonning)

  • 1 klementin

  • 1 håndfull frosne skogsbær

  • 1 neve valnøtter

  • 1 neve cashewnøtter

Fremgangsmåte

Bland sammen yoghurt, chiafrø og dryss over vaniljepulver. Rør godt sammen og sett i kjøleskapet. Ønsker du å spise den samme dag så er den klar etter 15-20 minutter. Skal du ha det til frokost så kan du gjerne sette det klart i kjøleskapet om kvelden.

Pynt med ønsket topping og gjerne litt honning.  

Portrettbilder: Gry Traaen

© 2019 Marianne Naas