Ingredienser

Steg 1:

  • 5dl vann

  • 3 dl havregryn

  • 3 dl speltmel/bokhvetemel

  • 3 ss epleeddik

Steg 2:

  • 5 egg

  • 1 ts kardemomme

  • 2 dl smeltet smør/kokosolje

  • 1 ts bakepulver

Pannekaker

Pannekaker er perfekt mat til frokost, lunsj, kvelds, på tur eller som en liten dessert. Den kan fylles med mye forskjellig. 

Min favoritt er nystekt pannekake med spekeskinke og grønnsaker. Mmmm! Til helgefrokosten har jeg alltid blåbær på. Og som en liten hverdagsdessert har jeg lønnesriup og frukt til.

Tips:

  • Lag alltid dobbel porsjon og frys ned eller sett i kjøleskapet, så har du pannekakerøre lett tilgjengelig. Den holder seg noen dager i kjøleskap.

  • Røren kan enkelt gjøres om til vaffelrøre ved å tilsette 6 ss lønnesirup til slutt.

 

Fremgangsmåte

Rør sammen mel, vann og epleeddik i en bakebolle (jeg bruker Helios sin ufiltrerte epleeddik) og la stå i romtemperatur over natten. Dagen etter visper du egg og tilsetter røren sammen med smeltet smør/olje, bakepulver og kardemomme. 

Hvorfor?

Disse pannekakene er min favoritt da de har en balanse mellom næringsstoffene som gjør at jeg føler meg vel, passe mett og har jevn energi gjennom dagen. Bløtlegging bidrar til å bryte ned stoffer i melet som kan irritere slimhinnene i tarmen. Jeg velger å gjøre det da jeg kjenner at det gjør min mage glad og fornøyd. 

Inspirasjon: Oppskriften er inspirert av Gry Hammer. Gry har mengder med kunnskap om mat og gamle mattradisjoner. Hun deler velvillig av sin kunnskap og inspirerer til å leve mer i pakt med naturen. Les mer på www.gryhammer.no

Portrettbilder: Gry Traaen

© 2019 Marianne Naas