top of page
Bilde 18.05.2020, 15 13 37.jpg

snickersdrøm på pinne

Mitt aller beste sommertips er å fylle opp fryseren med denne fantastiske og superenkle isen. Det er rett og slett kun banan, peanøttsmør, honning og mørk sjokolade. Og det beste av alt - den smaker som snickersis! 

 

Det finnes utrolig mange spennende oppskrifter på nicecream (bananis), men jeg ender nesten alltid opp med å lage de enkleste som krever minimalt med oppvask og har korte ingredienslister. Sånn er det for meg, og kanskje for deg? I såfall kommer du til å digge denne.

Ingredienser
Fremgangsmåte

Til 12 stk.

  • 3 bananer

  • ispinner (fra Chlas Ohlson f. eks)

  • 1 glass kjøleskapskaldt peanøttsmør (obs! Kun peanøtter og salt)

  • Flytende akaciehonning

  • 2 plater mørk sjoklade (minimum 70%)

  • Malte mandler til pynt for eksempel

Skrell bananene og del dem først i to og deretter på langs slik at du får 4 deler. Legg dem på et underlag som tåler fryser. Den flate delen av bananen skal vende opp. Plasser ispinnene over og legg så et ønsket lag peanøttsmør over med en teskje. Bruk skjeen og trykk det godt sammen over pinnen så det ikke faller av. Skvis litt akaciehonning over og sett i fryser umiddelbart i ca. 30-60 minutter (sjekk at peanøttsmøret har frosset fast på pinnen).

Smelt sjokoladen i vannbad og vend ispinnene forsiktig rundt i sjokoladen. Ønsker du pynt/strøssel så må må det strøes over raskt før sjokoladen stivner.

Sett isen en omgang til inn i fryseren og putt de gjerne i en boks eller lignende når de har stivnet og er ferdig til å spises. Oppbevares i fryser og nytes på varme sommerdager.

 

Bilde 18.05.2020, 13 31 03.jpg
Bilde 18.05.2020, 13 41 17.jpg
Bilde 18.05.2020, 14 54 30.jpg
bottom of page