Ingredienser
  • 2 fedd hvitløk

  • 1 gul løk

  • 1 ss revet ingefær

  • 2 gulrøtter

  • 1 stor søtpotet

  • 3 dl kraft eller vann

  • 2 bokser kokosmelk

  • 2 bokser finhakkede tomater

  • 1ss sitronsaft eller epleeddik

Søtpotet- og tomatsuppe

Denne suppeoppskriften lærte jeg av søsteren min og har siden fått mye skryt for den. Jeg glemmer den gjerne på våren og sommeren, men børster støv av oppskriften hver høst.

 

Når gradestokken kryper nedover og mørket faller på så trenger vi å fylle på med litt ekstra nærende og varmende mat. Da er denne suppen perfekt!

 

Tips: 

  • Lag dobbel porsjon og frys ned. Ingenting er bedre enn å ha ferdig suppe til å varme opp på tunge/travle dager.

  • Server gjerne med friske urter, rømme og godt brød/knekkebrød til. 

Fremgangsmåte

Finhakk løk og fres den lett i olje eller smør til den er blank og myk. Tilsett deretter finhakket hvitløk og ingefær. Har du god tid så kan du la det stå å surre på svak varme lenge, da kommer smakene enda tydeligere frem.

 

Skrell søtpotet og gulrot og hakk de opp i terninger. Tilsett så kraft/vann, 1 boks kokosmelk,1 boks tomater og grønnsakene og la suppen koke til de blir møre (ca. 20 min). Mos alt med stavmikser eller bruk en blender. Jeg liker å tilsette de siste boksene med kokosmelk og tomater til slutt da det er lettere å bruke stavmikser jo mindre væske det er i. La alt bli varmt og smak til med salt, pepper og sitron eller eddik. 

Inspirasjon:

Kraft er et uttrekk av bein. Lar du kraft koke lenge så får du trukket ut gelatin, kalium, magnesium, kalsium og andre mineraler. Det du sitter igjen med er en veldig nærende væske. Det passer spesielt godt å tilsette i supper da det også gir god smak.

Har du lyst til å prøve deg på kraftkoking så kan jeg anbefale bøker av Gry Hammer eller denne nettsiden.

Portrettbilder: Gry Traaen

© 2019 Marianne Naas